Buat Konten Video Yang Menjana Pendapatan Lumayan

Kadang-kadang hobi kita ni duit habis burn macam tu saja. Tapi bila hobi anda dirakam dan dimonetize, insyaallah anda akan dapat balik modal dan dapat sekali untung. Maka, hobi anda tak menyebabkan pembaziran. Bahkan hobi anda membuahkan hasil. Syok kan hobi jadi duit? Antara video yang anda boleh buat ialah seperti Video nasihat, Apa-apa sahajaContinue reading “Buat Konten Video Yang Menjana Pendapatan Lumayan”

CEGAH CERMIN MATA BERKABUT AKIBAT MEMAKAI TOPENG MUKA

1. Basuh cermin mata dengan sabun dan keringkan, supaya dapat mencegah pembentukan wap air di permukaan cermin mata 2. Pastikan wayar besi penutup muka di hidung dikemikkan 3. Boleh menggunakan pita pelekat di bahagian hidung untuk memastikan topeng penutup muka tidak renggang 3. Selitkan sekeping tisu dibawah topeng muka Catatan asal oleh dr samhan

Kurier oh kurier !

SALAM JUMAAT Lega rasanya. Bila pelanggan dari Sabah sudah terima barang harini. Pos 16 Mei 2020, sebelum Hari Raya. Harini baru pelanggan terima barang. Fuhh ! Mungkin ramai yang alami situasi yang sama. Bertabahlah. Pelanggan hari hari tanya barang, stress juga. Check online, status barang masih dekat kurier, tak gerak gerak. Telefon tah usah cakapla,Continue reading “Kurier oh kurier !”

RAIH PENDAPATAN DENGAN YOUTUBE

Nak jadi youtuber tak perlu banyak modal, guna kamera smartphone saja pun dah cukup. 24 jam kita bawa smartphone di dalam poket. Bila ada peluang dan idea, anda bolehrakam video, edit video dan buat konten di mana-mana sahaja. Rugi jika tak manfaatkan smartphone anda. Software/app untuk edit video pun percuma dan tak payah beli. PendapatanContinue reading “RAIH PENDAPATAN DENGAN YOUTUBE”