Buat Konten Video Yang Menjana Pendapatan Lumayan

Kadang-kadang hobi kita ni duit habis burn macam tu saja. Tapi bila hobi anda dirakam dan dimonetize, insyaallah anda akan dapat balik modal dan dapat sekali untung. Maka, hobi anda tak menyebabkan pembaziran. Bahkan hobi anda membuahkan hasil. Syok kan hobi jadi duit?

Antara video yang anda boleh buat ialah seperti Video nasihat, Apa-apa sahaja tips, Review apa-apa sahaja perkara, Motivasi, Masakan, Travel, Makanan, Pendidikan, Hiburan, Apa-apa sahaja hobi atau kebolehan dan banyak lagi.

Jika tak ada idea apa sekalipun youtuber masih boleh buat konten yang menjana pendapatan lumayan.

Tengok contoh dibawah ni, video lenyek ayam mainan. View dekat 1 billion. Maknanya, dia dapat anggaran dalam 1 juta hingga 4 juta ringgit Malaysia.

Boleh beli 2, 3 biji rumah. Ini baru satu video. Kalau banyak video?

Ada beberapa lagi contoh video entah apa-apa youtuber buat tetapi mendapat view yang sangat tinggi.

Siapa nak belajar menjadi YouTuber terus klik sini ya :
https://bit.ly/2U6NT79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: