🦷 BERUS GIGI 🦷

♻️ Tukar berus gigi anda setiap 3 bulan 🦠 Boleh menyebabkan jangkitan kuman dan jatuh sakit seperti demam, batuk selsema, jangkitan mulut, kulat dan sebagainya 🧼 Berus gigi rosak juga boleh menyebabkan gigi anda tidak dicuci dengan baik dan mungkin boleh menyebabkan luka 👌🏼 TIPS:✅ Tukar 3 bulan atau lebih awal✅ Basuh dengan air paipContinue reading “🦷 BERUS GIGI 🦷”

RONDANG MAMAN MONCHEH

Nak cerita pasal Rondang Maman. Rondang Maman Moncheh. Orang Negeri Sembilan memang tahu sangatla rondang maman ni. Tak sah kalau buat rendang tak letak daun maman. Dan bila sebut pasal rendang@rondang maman, memang daerah gemencheh atau nama manjanya moncheh yang lebih popular. Kalau nak rasa macam mana kenikmatan rondang maman ni boleh roger my friendContinue reading “RONDANG MAMAN MONCHEH”

MERDEKA TEELIMITED EDITION

‘Steady’lah pelanggan yang order baju MERDEKA TEE ni. Bila dah sarung, terus nampak kacak ! Untuk baju ni kami guna material kain Microfiber atau ramai orang panggil kain jersey. Jika anda peminat kain jenis cotton tiada masalah, boleh ‘request’. Pakai santai santai, tak lama lagi dah masuk bulan kemerdekaan negara yang ke-63. Nak bawak benderaContinue reading “MERDEKA TEELIMITED EDITION”

IRIHATI

Semua orang tahu apa yang dinyatakan sebagai hasad dengki. Malah, kita mungkin pernah mengalami perasaan ini, iaitu satu perasaan irihati terhadap orang lain yang memiliki kebaikan atau kelebihan. Ungkapan kawan ‘makan’ kawan mungkin tidak perlu diperjelaskan lagi kerana umum mengetahui maksudnya. Memang setiap individu mempunyai baik dan buruk perilaku dalam diri, tetapi jika kita ikhlasContinue reading “IRIHATI”

REZEKI

Rezeki bukan hanya merujuk kepada wang ringgit, sebaliknya rezeki termasuk pelbagai perkara seperti makan, minum, zuriat, pekerjaan, masa lapang, keluarga, kesihatan dan kesejahteraan. Setiap Muslim perlu menyedari hakikat rezeki yang diterima datangnya daripada Allah SWT. Tidak ada satu bentuk rezeki yang tidak termasuk dalam kurniaan Allah SWT. Memang benar, kita berusaha untuk mendapatkan rezeki, namunContinue reading “REZEKI”

💩NAJIS BERDARAH🩸

🍲 Hilang selera makan🚽 Sembelit dan cirit berpanjangan🌬️ Selalu rasa kembung dan sebu😴 Cepat letih dan penat⚖️ Berat badan turun tanpa punca💢 Ketulan atau kesakitan di bahagian perut ☝🏼 Jangan tunggu, dapatkan pemeriksaan segera. Ia mungkin gejala kanser usus 💬 Kanser usus merupakan kanser utama bagi lelaki di Malaysia. Dan kanser kedua tertinggi bagi wanita.Continue reading “💩NAJIS BERDARAH🩸”

💩NAJIS BERDARAH🩸

🍲 Hilang selera makan🚽 Sembelit dan cirit berpanjangan🌬️ Selalu rasa kembung dan sebu😴 Cepat letih dan penat⚖️ Berat badan turun tanpa punca💢 Ketulan atau kesakitan di bahagian perut ☝🏼 Jangan tunggu, dapatkan pemeriksaan segera. Ia mungkin gejala kanser usus 💬 Kanser usus merupakan kanser utama bagi lelaki di Malaysia. Dan kanser kedua tertinggi bagi wanita.Continue reading “💩NAJIS BERDARAH🩸”

KAMI PENCETAK BISNES KAD

Kami nak share berkenaan namecard atau business card. Penting untuk seorang usahawan ada bisnes kad. Untuk perkenalkan bisnes, produk kepada bakal pelanggan. Kami berikan #TIPS cara untuk berikan kad. Pastikan kita berikan 2 keping kad kepada pelanggan. Sekeping lagi kad tadi minta pelanggan berikan kepada rakan, kenalan dia yang lain. Oh ya, jika kebetulan tuanContinue reading “KAMI PENCETAK BISNES KAD”

HIDUPLAH SAAT INI DENGAN SENYUM

Jika kita betul, maka tidak perlu untuk marah dan sekiranya salah, maka kita tidak ada hak untuk marah. Kesabaran dengan keluarga adalah cinta, Kesabaran dengan orang lain adalah rasa hormat, Kesabaran dengan diri adalah keyakinan. Jangan terlalu memikirkan tentang masa lalu, itu membawa air mata. Jangan berfikir lebih tentang masa depan, itu membawa ketakutan. HiduplahContinue reading “HIDUPLAH SAAT INI DENGAN SENYUM”