Baju uniform syarikat

Jika tuan-tuan owner bisnes, ada staf atau crew. Maka, kena ada baju uniform syarikat. Jika masih belum buat, jangan sentap jika pesaing mendahului anda! Kelebihannya..syarikat tuan kelihatan lebih berdaya saing, lebih kemas, tersusun, bersistem dan memberi lebih keyakinkan kepada bakal pelanggan tuan-tuan. Kalau staf ada 2 orang atau 3 orang boleh ke??. Tak jadi masalah..kenaContinue reading “Baju uniform syarikat”

Orang kaya atau orang miskin?

Kaya dan miskin bukan menjadi ukuran baik atau tidak, jadi tak boleh nak dikatakan orang miskin lebih baik daripada orang kaya atau sebaliknya. Kaya dan miskin dua-dua itu dugaan, ujian dari Allah SWT. Orang kaya diduga dengan kekayaannya, orang miskin diduga dengan kemiskinannya. Namun ada orang yang lebih mulia daripada kedua-dua tadi, daripada orang kayaContinue reading “Orang kaya atau orang miskin?”

TERTUSUK KACA

Apa harus buat jika anak kalian tertusuk kaca di dalam luka? 1️⃣ Kawal PendarahanTekan kuat pada kedua-dua sisi objek supaya merapatkan luka. Jangan tekan pada objek atau cuba mengeluarkan objek. 2️⃣ Kurangkan Darah MengalirAngkat bahagian yang terluka lebih tinggi dari paras jantung. 3️⃣ Stabilkan KacaLetakkan pembalut bergulung di kedua-dua sisi kaca untuk mengelakkannya dari bergerak.Continue reading “TERTUSUK KACA”

‼️CARA UJI TAHAP KESEDARAN‼️

Jika kalian terjumpa seseorang yang tak sedarkan diri,bagaimanakah cara untuk uji tahap kesedarannya? A(Alert): Adakah Mangsa Sedar?Adakah matanya terbuka dan adakah dia memberi respons kepada soalan? V(Voice): Adakah Mangsa Beri Respons Jika DipanggilBolehkah dia membuka matanya,menjawab pertanyaan mudah dan mematuhi arahan? P(Pain): Adakah Mangsa Beri Respon Kepada Rasa Sakit?Adakah dia membuka mata atau bergerak apabilaContinue reading “‼️CARA UJI TAHAP KESEDARAN‼️”

Sticker Produk

Adakah anda tahu betapa pentingnya jenama produk?..Percaya atau tidak..hanya dengan tengok ‘packaging’ sahaja mampu membuatkan orang ramai tertarik nak beli produk anda..Ramai usahawan masih takut nak buat label produk yang berkualiti dan menarik sebab mereka pikir..macam dekat bawah ni👇 4 MASALAH YANG SELALU USAHAWAN PIKIRKAN. 1.Kos tinggi 2.Tak pandai nak design 3.Tak penting pun buatContinue reading “Sticker Produk”

Custom Kalendar 2021

Custom Kalendar 2021 masih lagi DIBUKA! Bulan Disember ni dah boleh buat edaran. Minima order 50 keping! Tempoh PKPB ni perniagaan bergerak perlahan sekarang. Namun pemasaran wajib kena buat, TAK BOLEH SKIP. Usahawan kental akan sentiasa mencari solusi kepada semua masalah yang mereka sedang hadapi. Hujung tahun ni paling sesuai bagi kalendar kepada pelanggan danContinue reading “Custom Kalendar 2021”

Jersey Premium, Harga Bajet!

Jersey team yang baru dah ready, tunggu game jer hujung minggu ni. Macam tak percaya dengan harga #RM19 sehelai dah dapat jersey siap cetak nama dan nombor belakang. Mana-mana team yang power tu korang belum cukup power kalau tak upgrade jersey yang lama tu. Nak tanya-tanya pasal jersey team, boleh roger kami sini https://tinyurl.com/yxk45a63 JanganContinue reading “Jersey Premium, Harga Bajet!”

Selamat Pagi❤

Ketika lahir kedua tangan kita kosong. Ketika meninggal kedua tangan kita juga kosong. Datang dan pergi kita tidak membawa apa-apa. Maka, janganlah sombong kerana kaya. Jangan pula bersedih kerana miskin. Bukankah kita semua hanyalah tamu? Dan, semua milik kita hanyalah pinjaman. Datang ditemani dengan tangis, pergi juga ditemani dengan tangis. Tetaplah rendah hati dalam keadaanContinue reading “Selamat Pagi❤”