VAKSINASI COVID-19 BAGI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSUKAN BAYI

🤰🏻Wanita hamil lebih cenderung untuk mengalami sakit yang lebih teruk daripada jangkitan COVID-19 berbanding wanita yang tidak hamil. Mendapatkan vaksinasi semasa hamil akan melindungi anda daripada mengalami penyakit COVID-19 yang teruk.

🤰🏼CDC, AS, FDA, FIGO, RCOG, ACOG telah mengesahkan kebaikan mengambil vaksinasi semasa hamil. Data terkini mengenai vaksinasi COVID-19 tidak dapat mengenal pasti sebarang masalah keselamatan daripada pemberian vaksin kepada wanita hamil maupun pada bayi dalam kandungan. Data ini khususnya merujuk kepada vaksin jenis mRNA seperti vaksin keluaran Moderna dan Pfizer BioNTech.

💉Begitu juga dengan vaksin jenis vektor virus seperti J&J dan AstraZeneca.

🧬Bagaimanapun, jika ada bekalan, vaksin jenis mRNA adalah pilihan terbaik.

👩🏻‍⚖️Mendapatkan vaksinasi adalah pilihan peribadi, sila pertimbangkan :

1️⃣ Risiko anda terdedah kepada COVID-19
2️⃣ Risiko sakit yang teruk
3️⃣ Faedah vaksinasi yang sedia diketahui
4️⃣ Bukti terhad tetapi semakin meningkat mengenai keselamatan vaksinasi semasa hamil

🤱🏻Wanita yang menyusukan bayi yang telah menerima vaksin COVID-19 mempunyai antibodi dalam susu mereka yang dapat membantu melindungi bayi yang disusukan.

🪢 Kesimpulan :

👩‍👧Vaksin COVID-19 melindungi anda dari penyakit yang teruk, apabila risiko dijangkiti COVID-19 adalah melebihi risiko pengambilan vaksin, setiap wanita hamil harus pertimbangkan pengambilan vaksinasi. Vaksinasi harus diberikan semasa kehamilan berada dalam usia antara 14 hingga 33 minggu.

Ikuti Telegram Dr Samhan untuk tips-tips kesihatan dan update terbaru covid di http://t.me/drsamhan

T-SHIRT PLAIN COLOR YANG KORANG PATUT ADA HARI INI!

34 pilihan color yang cantik dan menarik!

Untuk bro yang saiz besar, jangan risau! kami ada saiz untuk anda. Ada saiz 4xl sehingga 7xl!!!

Serius rugi kalau u all tak grab sekarang! Material fabric memang best giler, kain lembut. Tak panas sesuai dipakai untuk aktiviti indoor mahupun outdoor dan ofkos korang nampak smart je kalau pakai t-shirt ni😎

Perhatian!
Stock dah tak banyak!

Kalau nak harga promo RM10 sehelai, sila booking sekarang!!

Tekan link dibawah jika nak harga promosi!
https://go.wasap.my/JerseyPlainRM10
https://go.wasap.my/JerseyPlainRM10
https://go.wasap.my/JerseyPlainRM10

alhassanapparel

Joint us;
https://t.me/joinchat/d5A8xcihO103OTBl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: