TERTUSUK KACA

Apa harus buat jika anak kalian tertusuk kaca di dalam luka? 1️⃣ Kawal PendarahanTekan kuat pada kedua-dua sisi objek supaya merapatkan luka. Jangan tekan pada objek atau cuba mengeluarkan objek. 2️⃣ Kurangkan Darah MengalirAngkat bahagian yang terluka lebih tinggi dari paras jantung. 3️⃣ Stabilkan KacaLetakkan pembalut bergulung di kedua-dua sisi kaca untuk mengelakkannya dari bergerak.Continue reading “TERTUSUK KACA”

‼️CARA UJI TAHAP KESEDARAN‼️

Jika kalian terjumpa seseorang yang tak sedarkan diri,bagaimanakah cara untuk uji tahap kesedarannya? A(Alert): Adakah Mangsa Sedar?Adakah matanya terbuka dan adakah dia memberi respons kepada soalan? V(Voice): Adakah Mangsa Beri Respons Jika DipanggilBolehkah dia membuka matanya,menjawab pertanyaan mudah dan mematuhi arahan? P(Pain): Adakah Mangsa Beri Respon Kepada Rasa Sakit?Adakah dia membuka mata atau bergerak apabilaContinue reading “‼️CARA UJI TAHAP KESEDARAN‼️”

Sticker Produk

Adakah anda tahu betapa pentingnya jenama produk?..Percaya atau tidak..hanya dengan tengok ‘packaging’ sahaja mampu membuatkan orang ramai tertarik nak beli produk anda..Ramai usahawan masih takut nak buat label produk yang berkualiti dan menarik sebab mereka pikir..macam dekat bawah ni👇 4 MASALAH YANG SELALU USAHAWAN PIKIRKAN. 1.Kos tinggi 2.Tak pandai nak design 3.Tak penting pun buatContinue reading “Sticker Produk”

Custom Kalendar 2021

Custom Kalendar 2021 masih lagi DIBUKA! Bulan Disember ni dah boleh buat edaran. Minima order 50 keping! Tempoh PKPB ni perniagaan bergerak perlahan sekarang. Namun pemasaran wajib kena buat, TAK BOLEH SKIP. Usahawan kental akan sentiasa mencari solusi kepada semua masalah yang mereka sedang hadapi. Hujung tahun ni paling sesuai bagi kalendar kepada pelanggan danContinue reading “Custom Kalendar 2021”

Jersey Premium, Harga Bajet!

Jersey team yang baru dah ready, tunggu game jer hujung minggu ni. Macam tak percaya dengan harga #RM19 sehelai dah dapat jersey siap cetak nama dan nombor belakang. Mana-mana team yang power tu korang belum cukup power kalau tak upgrade jersey yang lama tu. Nak tanya-tanya pasal jersey team, boleh roger kami sini https://tinyurl.com/yxk45a63 JanganContinue reading “Jersey Premium, Harga Bajet!”

Selamat Pagi❤

Ketika lahir kedua tangan kita kosong. Ketika meninggal kedua tangan kita juga kosong. Datang dan pergi kita tidak membawa apa-apa. Maka, janganlah sombong kerana kaya. Jangan pula bersedih kerana miskin. Bukankah kita semua hanyalah tamu? Dan, semua milik kita hanyalah pinjaman. Datang ditemani dengan tangis, pergi juga ditemani dengan tangis. Tetaplah rendah hati dalam keadaanContinue reading “Selamat Pagi❤”

Jangkitan kandida

Jangkitan kandida adalah jangkitan yang biasa dialami bayi baru lahir dan bayi kecil kerana sejenis kulat yang bernama Candida Albicans. Menurut pakar perubatan di National Health Service,UK(NHS) kulat ini hadir secara semulajadi dalam mulut individu yang sihat dan biasanya tidak akan menimbulkan sebarang masalah. Tapi apabila ia berkembang dengan terlalu banyak, ia boleh menjangkiti membran dalam mulut.Continue reading “Jangkitan kandida”

Kami Pencetak Banner & Bunting

Kalau kita ada produk jualan, maka wajib kita bagitahu orang ramai mengenai produk kita. Jadi, cara nak bagitahu macam mana?. Salah satunya adalah dengan menggunakan bunting. Buat design cantik-cantik bunting kita supaya bakal pelanggan tertarik dengan produk kita. Kalau kita tak mahir nak design, serahkan pada yang pakar. Ada produk, belum buat bunting tapi nakContinue reading “Kami Pencetak Banner & Bunting”