JERSEY TEAM BUDGET

JARANG TAK SMART CHAMP !! JERSEY TEAM–>EDISI HARGA BUDGET KERAS !! HARGA-PROMO 2020💰#RM19✔CETAK NAMA✔CETAK NOMBOR “Nak cari jersi team. Dah jumpa ‘seller’..tapi harga tak boleh bawak bincang pulak..ada yang murah ‘seller’ tak mesra alam, tanya macam-macam dah tak jawab, kalau jawab pun macam tak ikhlas jer..haru !” Ok, mesti anda ada masalah mcm citer diContinue reading “JERSEY TEAM BUDGET”

TANDA USUS TIDAK SIHAT

🎲 Kerap alami masalah penghadaman(Kembung, berangin, cirit, sembelit) 🎲 Lemah imuniti tubuh(Kerap jatuh sakit) 🎲 Masalah kulit(Eczema) 🎲 Perubahan berat badan ☝🏼 PENCEGAHAN:🌱 Makan buah dan sayuran untuk serat🌱 Kurangkan pengambilan makanan proses dan gula🌱 Makan perlahan, kunyah dengan sempurna🌱 Aktif dalam aktiviti fizikal🌱 Cukup rehat dan tidur🌱 Makan makanan kaya probiotic dan prebiotic 😃Continue reading “TANDA USUS TIDAK SIHAT”

ALHASSAN PRINTING

Bismillah. SELASA07 Julai 202015 Zulkaedah 1441H ☆AlHassan Printing☆■Waktu Operasi■Isnin-Jumaat | 10 pagi-6 ptgSabtu | 10 pagi-1 ptgAhad | TUTUP #StaySafe alhassanprinting t-shirt | banner/banting | medal | trophy | plaque | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag | ‘Like & Share’ page kami⬇️ Facebook_alhassanbizprinting Instagram_alhassanprinting http://www.alhassanbiz.com

JAGALAH ADAB

Kita harus tahu dan sesuaikan keadaan diri disituasi orang lain, menjauhi setiap prasangka buruk, dan mengutamakan prasangka baik. Jangan mengambil alih tugas Allah dalam menilai, menghakimi seseorang. Memberi tahu, menegur dengan cara santun dan baik, sehingga tidak menyakiti hati saudaranya sendiri, kerana tulisan atau percakapan itu lebih menyakitkan dari tamparan tangan dan sukar untuk diContinue reading “JAGALAH ADAB”

MAKANAN PEDAS

🤔 Sihat Atau Bahaya ?➡️ Makanan pedas yang mengandungi Capsaicin sebenarnya mempunyai manfaat dan baik untuk kesihatan! 🌶️ Ulser Perut:Tidak menyebabkan Ulser (luka) diperut, malah ia berfungsi sebagai pelindung daripada Ulser 🌶️ Buasir:Tidak mempunyai kesan kepada masalah buasir, tetapi boleh menyebabkan luka di dubur (jika ada) menjadi pedih 🌶️ Kaya dengan Vitamin C🌶️ Antioksidan danContinue reading “MAKANAN PEDAS”

BAJU KORPORAT

..Kepakaran utama kami adalah dalam penghasilan baju korporat lelaki, baju korporat wanita dan juga baju korporat wanita muslimah labuh..Kami juga menawarkan lebih 200 pilihan design baju korporat lelaki & wanita jenis ready made..Kami sedia untuk menawarkan harga baju korporat dengan sangat berpatutan dan berkualiti demi kepuasan anda.…YANG PENTING !, TIADA MINIMA ORDER..SEHELAI PUN BOLEH..!!..PERHATIAN; JIKAContinue reading “BAJU KORPORAT”

EKIN’S POPCORN CARAMEL

BOLEH ‘REWARD’ KAN ANAK-ANAK DENGAN POPCORN JER.CUBALAH..PASTI ANAK SUKA❤ Pastikan..EKIN’S POPCORN CARAMEL‘kunyah-kunyah abis !’ Order banyak sikit kat sini👇bit.ly/2YrIeuZbit.ly/2YrIeuZ Atau boleh shopping di shopee,tekan link👇 EKIN’S POPCORN CARAMEL‘kunyah-kunyah abis !’for RM14. Get it on Shopee now!bit.ly/3eRO0Mjbit.ly/3eRO0Mj #AlhassanStore #EkinsPopcornCaramel #PopcornCaramel #FullyCaramel #kunyahkunyahabis

💍CINCIN TERSANGKUT💍

💬 Ia berlaku akibat:👌🏼 Cincin kecil👌🏼 Arthritis👌🏼 Perubahan saiz tangan atau jari👌🏼 Jari membengkak ☝🏼 Jangan Panik! elakkan memicit atau melibas tangan kerana ia akan menyebabkan jari bertambah bengkak 🧼 Gunakan pelincir (minyak, sabun)🤚🏼 Angkat tangan selama 5 minit🚿 Rendam jari dalam air sejuk (5 minit) 🧵 Gunakan floss gigi atau benang(Lihat steps di videoContinue reading “💍CINCIN TERSANGKUT💍”

🦉BAHAYA NAJIS BURUNG🦉

😩 Punca anda sering batuk, serangan asthma dan sesak nafas 🏡 Biasa berlaku apabila terdapat sarang burung dalam bangunan 💩 Najis burung mempunyai bakteria dan fungus yang boleh memasuki saluran pernafasan anda:🦠 Histoplasmosis🦠 Candidiasis🦠 Cryptococcosis 🍱 Bakteria dalam najis burung penyebab food poisoning:🦠 Salmonellosis🦠 E.coli 😩 Penyebab iritasi kepada saluran pernafasan dan mengakibatkan anda seringContinue reading “🦉BAHAYA NAJIS BURUNG🦉”