NENAS

🍊 Kaya dengan vitamin C yang boleh membantu untuk meningkatkan tahap imuniti tubuh 🦴 Kaya dengan Mangan (mineral yang penting untuk menguatkan tulang dan sendi) 🥣 Kaya dengan serat yang melancarkan proses penghadaman ✅ MITOS dan FAKTA NENAS SEMASA HAID: 🔵 Kandungan Mangan dalam buah nenas dapat membantu mengurangkan gejala PMS 🔵 Mengandungi Antioksidan (dapatContinue reading “NENAS”

TIPS KESELAMATAN PENYUSUAN

🔵 POSISI MENYUSU:🤱🏻 Posisikan kepala bayi lebih tinggi dari badan semasa menyusu 💨 Penuhi puting botol dengan susu supaya bayi tidak menghisap udara 🍼 Awasi bayi semasa menyusu botol. Sekiranya bayi tidur, pastikan botol tidak berada di mulut supaya tidak berlaku tersedak susu dan kerosakan pada gigi 🌬️ SENDAWA:👋🏼 Sendawakan bayi semasa dan selepas penyusuanContinue reading “TIPS KESELAMATAN PENYUSUAN”

Santai Hari Sabtu

Santai hari sabtu. Apa aktiviti anda harini. Geng kayuh basikal kalau tak kayuh di jalan raya, mesti tengah layan offroad. Geng motor pun mesti tengah konvoi cari pit stop makan-makan. Macam-macam aktiviti santai hari sabtu ni, ada yang tengah hiking, yang bersama keluarga di pantai pun ramai. Nak bagitahu alhassan printing buka seperti biasa harini.Continue reading “Santai Hari Sabtu”

Kami masih & akan terus belajar berniaga

Ada dua jenis ilmu yang orang bisnes perlu bezakan. Ilmu pengurusan syarikat dan pengurusan bisnes. Ilmu-ilmu ini adalah ilmu profesional yang dapat dipelajari secara formal dalam dewan kuliah ataupun dalam kursus dan seminar. Orang bisnes tidak wajib belajar ilmu-ilmu dalam kategori ini. Lebih baik kita ambil mereka yang memiliki kelulusan dalam bidang-bidang itu bekerja denganContinue reading “Kami masih & akan terus belajar berniaga”

INFO DAUN BETIK

⚙️ Merupakan rawatan sampingan untuk denggi 🦟 Mampu meningkatkan paras platlet bagi pesakit denggi 🕵🏻 Belum di buktikan sebagai penawar dan pencegah jangkitan denggi ✅ Selamat digunakan dalam kuantiti yang di sarankan ☣️ Keracunan cynogenic glycoside berlaku jika seseorang individu mengambil 12 ribu helai daun betik ☘️ 2 helai daun betik yang di kisar menghasilkanContinue reading “INFO DAUN BETIK”

Cetak Bendera Sekolah

Dah siap bendera tempahan sekolah Sek Keb Gelang Terusan. Kita kena tahu adab dan nilai-nilai terhadap bendera, terutama bendera negara Malaysia. Sewaktu dinaik dan diturunkan, bendera tidak boleh dibiarkan meleret ke tanah. Mestilah sama ada ia ditatang atau diselipangkan di bahu. Orang yang menaik dan menurunkan bendera hendaklah berpakaian kemas. Tidak boleh pakai pakaian yangContinue reading “Cetak Bendera Sekolah”

CETAK BAJU GENG PANCING !

Nak memancing pun kena hensom tau. Baru ikan teruja nak makan umpan. Sarung je baju team pancing terus abang nampak kacak. Walau minat macam mana pun. Keselamatan diri kena jaga. Jangan memancing ketika petir. Bagi kaki pancing apabila mendung tiba, itulah petanda ribut akan turun, pastinya kilat menyambar dulu. Memancing dikira sukan juga, yang menyeronokkanContinue reading “CETAK BAJU GENG PANCING !”

MASIH TERAGAK-AGAK LAGI KE NAK BUAT BAJU FAMILY DAY. TARIKH FAMILY DAY DAH MAKIN DEKAT TU.

Sempat lagi nak tempah sekarang. Cara nak tempah pun senang jer, just bagi saiz baju, pilih kaler baju dan pilih design. Design pulak kami dah siapkan..tinggal pilih saje. Boleh edit dan tambah apa-apa tulisan yang korang nak. Jangan terlambat tau, nanti menyesal masa hari family day tu takda baju sedondon. Bukan senang nak dapat kumpulkanContinue reading “MASIH TERAGAK-AGAK LAGI KE NAK BUAT BAJU FAMILY DAY. TARIKH FAMILY DAY DAH MAKIN DEKAT TU.”

KAMI PENCETAK BANNER

Bismillah. KHAMIS10 Sept 202022 Muharram 1442H ☆AlHassan Printing☆■Waktu Operasi■Isnin-Jumaat | 10 pagi-6 ptgSabtu | 10 pagi-1 ptgAhad | TUTUP #StaySafe#rarefounders #alhassanprintingt-shirt | banner/banting | medal | trophy | plaque | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag | LIKE, SHARE & FOLLOWrapat kami disini;👇➡️FBPage:https://www.facebook.com/alhassanbizprintinghttps://www.facebook.com/cetaktshirtRM9.90https://www.facebook.com/AlhassanJersey➡️Instagram:https://www.instagram.com/al_hassanprinting➡️Website:http://www.alhassanbiz.com

KUDIS BUTA (Sejenis penyakit kulit yang mudah berjangkit)

✅ Gejala :🍁 Gatal🍁 Teruk waktu malam🍁 Seperti jerawat🍁 Boleh berair gelembung🍁 Bisa sebab garu ✅ Punca :Kutu Sarcopti Scabiei. Jika tidak dirawat, kutu tersebut takkan mati, malah boleh merebak pada yang lain. Kutu ini gali di dalam kulit, kalau dari atas lihat seperti jalan kereta api ✅ Siapa yang terdedah:🦞 Kongsi tuala mandi🦞 TidurContinue reading “KUDIS BUTA (Sejenis penyakit kulit yang mudah berjangkit)”