Malam Nisfu Syaaban

Bermula Maghrib malam ini. Malam Nisfu Syaaban adalah hari dimana buku catatan amalan orang-orang Muslimin selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Daripada Abu Musa al-Asy’ari RA, bahawa Nabi SAW bersabda:“Sesungguhnya Allah SWT melihat pada malam nisfu Sya’ban kemudian mengampunkan semua makhluk-Nya kecuali orang yang syirik dan juga orang yangContinue reading “Malam Nisfu Syaaban”

Logo Perniagaan

Logo bukan sekadar lakaran imej dan warna. Ia adalah simbol perniagaan kita secara keseluruhan. Penting dan jangan ambil mudah penghasilan logo perniagaan kerana logo adalah simbol bisnes kita. Biar orang kenal dan sentiasa ingat logo kita. Perhatikan perniagaan bertaraf global, mereka sanggup melaburkan sejumlah wang, masa dan tenaga semata mata untuk menghasilkan logo yang menarik.Continue reading “Logo Perniagaan”

ENG’S POPCORN LIMITED EDITION

Duduk dekat rumah musim PKP ni perut mintak makan je. Nak makan kudap kudapan, tapi takda idea. Nak keluar rumah susah, nak masak malas pulak…mmmm Kalau ada yang boleh delivery makanan pun ok jugak. Tengah scroll Fb..kebetulan lalu pulak Eng’s Popcorn ni. Peh tengok packaging pun dah boleh bayang dia punya sedap.. Tak perlu pikirContinue reading “ENG’S POPCORN LIMITED EDITION”

Jumaat ketiga..usahlah bersedih.

Hari ni jumaat ketiga kaum lelaki tak dapat mengerjakan solat jumaat. Patuhlah arahan dikeluarkan dan gantikan solat Jumaat dengan solat zuhur di kediaman masing-masing kerana apa yang diputuskan satu hal yang baik untuk kita semua. Ambillah peluang ini supaya kita dapat bersolat berjemaah bersama keluarga di rumah. Semua rakyat Malaysia masih lagi dalam Perintah KawalanContinue reading “Jumaat ketiga..usahlah bersedih.”

Jenis-jenis Material Kain

Kami nak kongsikan berkenaan jenis-jenis material kain t-shirt yg ada di pasaran. T-shirt diperbuat daripada beberapa jenis material atau bahan yang berbeza-beza mengikut kegunaan pakaian tersebut samada untuk casual, sukan dan sebagainya. Material juga memainkan peranan terhadap keselesaan dan kualiti pakaian. Dah ready nk study?..ok jom😁 1. Tetra Cotton (26TC/30TC)Kain dari jenis Tetra Cotton merupakanContinue reading “Jenis-jenis Material Kain”