HANGING MEDAL

3 SEBAB KENAPA TUAN2 KENA CUBA DEAL DENGAN KAMI:

➡️1. HARGA MAMPU BAYAR
➡️2. ADA BANYAK PILIHAN
➡️3. TIADA MINIMA ORDER
.
Kami amat menjaga kualiti setiap produk yang dihasilkan demi menjamin kepuasan hati tuan2. Misi kami adalah untuk memberikan servis dan produk yang terbaik agar anda berasa selesa berurusan dengan kami.
.
Tuan2 sedang mencari kedai buat plaque/medal ??, nak cuba deal dgn kami ??..
.
Untuk tempahan & pertanyaan,
boleh klik link👇
https://bit.ly/2UG20T6


alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | medal | trophy | plaque | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

‘Like’ page kami di~~>

Facebook:alhassanbizprinting

Instagram:alhassanprinting

JANJI ADALAH HUTANG YANG HARUS DIBAYAR

Dalam kehidupan seharian tentu kita sering berjanji. Namun tahukah kita apa makna hakiki dari janji yang kita ikrarkan dan bagaimana kesannya? Dalam pengertian yang sangat asas, janji bererti sebuah ikrar bahwa kita akan melaksanakan sesuatu di masa yang akan datang atau di masa yang telah kita tentukan. Janji ikrar kepada diri sendiri, orang lain maupun kepada Allah SWT.

Dalam pandangan syariat Islam, banyak imam mazhab dan ulama-ulama mu’tabar berpendapat bahwa hukum menepati janji secara umum adalah wajib berdasarkan dalil-dalil dari Al Qur’an dan Sunnah walaupun ada ikhtilaf dalam beberapa sudut pandang terhadap dalil-dalil tersebut. Hukumnya adalah demikian jika telah terpenuhi syarat-syarat dan ketentuan tertentu misalnya janji tersebut bukan berupa perbuatan maksiat kepada Allah SWT atau bukan diucapkan dalam keadaan tidak sedar.

Allah befirman dalam QS. As-Shaff ayat 2-3:

“Wahai orang-orang yang beriman, kenapakah kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan? Amat besar kebencian di sisi Allah bahwa kamu mengatakan apa-apa yang tidak kamu kerjakan. (QS. As-Shaff : 2-3)

Di dalam ayat tersebut, Allah secara jelas mengaitkan kualiti keimanan kita dengan apa yang kita ucapkan atau dalam hal ini, apa yang kita janjikan. Akhirnya, ayat ini meletakkan orang-orang yang tidak menepati janji pada tempat atau golongan orang yang diragukan keimanannya.

Dalam sebuah hadits shahih Bukhari tentang tanda-tanda orang munafiq, Rasulullah juga dengan jelas mengatakan bahwa salah satu tanda orang munafiq adalah orang yang tidak menepati janjinya:

Di dalam hadits dimaksud dengan lantang Rasulullah SAW melebel orang yang tidak menepati janjinya sebagai orang munafiq. Ini juga menunjukkan bahwa betapa cacatnya iman seseorang yang tidak menepati janji.

Semoga Allah swt pelihara & jauhi kita dari ciri2 sifat munafik !

Musim Covid-19. Sila patuh arahan PKP

#StayAtHome

#StayStrong

#FightCovid19

.
.
.
.

JOMLAH CETAK BAJU

Ada banyak jenis baju;
✔Polo Lacoste
✔T-shirt Roundneck
✔Microfiber
✔Sublimation
✔Jersey
✔Baju Muslimah
✔T-shirt Raglan

Boleh tambah cetakan atau kalau ada bajet lebih boleh sulam nama@logo.

============
Terima kasih kerana support Al hassan printing.

Oh ye, kalau tuan2 nk tahu dengan lebih lanjut & nak tengok material kain boleh datang ke kedai https://tinyurl.com/y7cj6xzd
atau wasap–>
https://wa.me/601127282328/cetakbaju

Alhassan Printing tak banyak, tapi sentiasa.

alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

Kami kongsikan cara penjagaan baju bercetak


JANGAN RENDAM baju bersama sabun atau peluntur (bleach);

JANGAN RENDAM baju terlalu lama kerana ia boleh menyebabkan pewarna baju luntur dan merosakan cetakan;

Pastikan baju DIBILAS dan jemur dengan segera agar pewarna baju tidak mengalir dan meninggalkan kesan di atas bahan cetakan;

Jemur & seterika (iron) baju secara bahagian dalam di luar /terbalik (inside out);

Kerap seterika di permukaan belakang cetakan (inside-out manner) akan membantu cetakan/gambar baju kekal lebih lama.

Bila sudah ada cara penjagaan ini, bolehlah membeli lebih banyak baju yang bercetak, dan boleh pastikan juga baju tersebut tahan lama.

Lepas ni dah tiada baju yang dijadikan kain buruk. Jom kita mencuci baju dengan cara yang betul.

Jacket & Overall

Company kontraktor pasti perlukan dua pakaian ni Jacket & Overall.

Material kain tebal dan berkualiti. Sesuai untuk tugasan yang lasak.

Boleh tambah cetakan, cetak nama company anda.

Kalau tuan-tuan nak tahu dengan lebih lanjut & nak tengok material kain boleh datang ke kedai https://tinyurl.com/y7cj6xzd
atau wasap–>
https://wa.me/601127282328/Overall&Jacket

alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

Custom Sampul Raya

\\PERHATIAN !!//

TEMPAHAN SAMPUL RAYA 2020 KINI KEMBALI LAGI-KHAS UNTUK OWNER BISNES, FOUNDER PRODUK ATAU APA SAJA BISNES ANDA !💥💥💥
.
CUSTOM SAMPUL RAYA ANDA SENDIRI-Boleh letak nama company/logo/detail produk/gambar family atau apa sahaja info yang anda nak letak, semua boleh letak.
.

MINIMA ORDER 100 keping sahaja…Whooha !!

👉TEKAN LINK~>http://chatwasap.com/dbeaf5

Tempah awal, siap awal !!

PERHATIAN; JIKA SERIUS BERMINAT;

👉TEKAN LINK~>http://chatwasap.com/dbeaf5

alhassanprinting #customsampulraya2020

LANGKAH BERJAGA-JAGA PENYEBARAN VIRUS MAUT COVID 19 GELOMBANG KE 3.

  1. Akan berlaku selepas Hari Ke 14 iaitu 31/3. Virus di dalam Paru-Paru orang 2 yg telah dijangkiti telah MATANG dan akan keluar dari Paru2 orang dgn lebih banyak. Pada Hari inilah kes sakit meningat!
    Nasihat: JANGAN KELUAR RUMAH.
  2. MUSIM HUJAN & angin kuat adalah agen-agen penyebaran virus COVID 19 yg hebat.
    Nasihat: JANGAN KELUAR RUMAH PADA MUSIM HUJAN.🌧️💦
  3. Udara sejuk & gelap sewaktu SENJA/PETANG GELAP adalah keadaan terbaik bagi Agen penyebar virus COVID 19.
    NASIHAT: JANGAN KELUAR RUMAH PADA WAKTU SENJA PETANG GELAP. Paling baik keluar tengahari panas terik ☀️. Virus mati.

Tanggung-jawab Sosial ini dibawakan oleh Sir Julius Kulip,
Pensyarah Kanan UMS.
28/3/2020, 5pm

Jersey Budget

JERSEY TEAM
–>EDISI HARGA BUDGET KERAS !!

HARGA-PROMO 2020
💰#RM19
✔CETAK NAMA
✔CETAK NOMBOR


“Nak cari jersi team. Dah jumpa ‘seller’..tapi harga tak boleh bawak bincang pulak..ada yang murah ‘seller’ tak mesra alam, tanya macam-macam dah tak jawab, kalau jawab pun macam tak ikhlas jer..haru !”

Ok, mesti anda ada masalah mcm citer di ataskan?. Kami sedia membantu. Kami ada team yang akan menjawab segala pertanyaan anda & yang paling utama kami ada jersey harga bajet !💥💥💥

Yang masih lagi mencari jersey team futsal, bola sepak, sepak takraw, hoki, bola tampar, bola jaring, bola baling, badminton, ping pong atau apa sahaja team anda..jom tukar jersey lama anda. Upgrade jersey baru champp !! 🔥🔥🔥

Ada pelbagai design terkini & color yang mengancam👍

Harga yang mampu bayar. Kita bincang elok-elok, kita deal sampai jadi..🤝

Cara nak order;
https://JerseyBudget2020.wasap.my
https://JerseyBudget2020.wasap.my
https://JerseyBudget2020.wasap.my

………..
JOM ORDER SEKARANG !! INGAT JERSEY..INGAT Alhassan jersey online