Buat Konten Video Yang Menjana Pendapatan Lumayan

Kadang-kadang hobi kita ni duit habis burn macam tu saja. Tapi bila hobi anda dirakam dan dimonetize, insyaallah anda akan dapat balik modal dan dapat sekali untung. Maka, hobi anda tak menyebabkan pembaziran. Bahkan hobi anda membuahkan hasil. Syok kan hobi jadi duit?

Antara video yang anda boleh buat ialah seperti Video nasihat, Apa-apa sahaja tips, Review apa-apa sahaja perkara, Motivasi, Masakan, Travel, Makanan, Pendidikan, Hiburan, Apa-apa sahaja hobi atau kebolehan dan banyak lagi.

Jika tak ada idea apa sekalipun youtuber masih boleh buat konten yang menjana pendapatan lumayan.

Tengok contoh dibawah ni, video lenyek ayam mainan. View dekat 1 billion. Maknanya, dia dapat anggaran dalam 1 juta hingga 4 juta ringgit Malaysia.

Boleh beli 2, 3 biji rumah. Ini baru satu video. Kalau banyak video?

Ada beberapa lagi contoh video entah apa-apa youtuber buat tetapi mendapat view yang sangat tinggi.

Siapa nak belajar menjadi YouTuber terus klik sini ya :
https://bit.ly/2U6NT79

CEGAH CERMIN MATA BERKABUT AKIBAT MEMAKAI TOPENG MUKA

1. Basuh cermin mata dengan sabun dan keringkan, supaya dapat mencegah pembentukan wap air di permukaan cermin mata

2. Pastikan wayar besi penutup muka di hidung dikemikkan

3. Boleh menggunakan pita pelekat di bahagian hidung untuk memastikan topeng penutup muka tidak renggang

3. Selitkan sekeping tisu dibawah topeng muka

Catatan asal oleh dr samhan

Kurier oh kurier !

SALAM JUMAAT

Lega rasanya. Bila pelanggan dari Sabah sudah terima barang harini.

Pos 16 Mei 2020, sebelum Hari Raya. Harini baru pelanggan terima barang. Fuhh !

Mungkin ramai yang alami situasi yang sama. Bertabahlah. Pelanggan hari hari tanya barang, stress juga.

Check online, status barang masih dekat kurier, tak gerak gerak. Telefon tah usah cakapla, memang line sibuk memanjang.

Bila pelanggan bagitahu barang dah terima, ibarat macam batu atas kepala dah dialihkan.😅

Apapun terima kasih kepada pelanggan, anda sememangnya ohsem, sanggup tunggu walaupun kami dah bagi pilihan untuk refund semula duit.

Terima kasih juga untuk pihak kurier, kami faham dengan lambakan barang yang terlalu banyak. Barang tetap selamat sampai kepada pelanggan walaupun lambat.

Kami pencetak baju
http://www.alhassanbiz.com

RAIH PENDAPATAN DENGAN YOUTUBE

Nak jadi youtuber tak perlu banyak modal, guna kamera smartphone saja pun dah cukup.

24 jam kita bawa smartphone di dalam poket.

Bila ada peluang dan idea, anda boleh
rakam video, edit video dan buat konten di mana-mana sahaja.

Rugi jika tak manfaatkan smartphone anda. Software/app untuk edit video pun percuma dan tak payah beli.

Pendapatan Puan Sugu Pavithra dijangka beratus ribu sebulan hanya dengan menjadi YouTuber.

Siapa nak belajar menjadi YouTuber terus klik sini ya : https://bit.ly/2U6NT79

SCAMMER

Hati hati dengan jenayah siber khususnya jenayah penipuan atau scam.

Kita selalu terbaca dan ternampak di media cetak ataupun media sosial berkenaan scammer.

Ada yang kerugian ratusan ribu ringgit. Begitu mudah terpedaya sehingga dijerat menjadi mangsa scammer.

Sudah jatuh, ditimpa tangga. Begitulah ibaratnya. Lebih parah mangsa berisiko terlibat dalam masalah sosial dan jenayah lain seperti keruntuhan rumah tangga, pinjaman ah long, jenayah kekerasan sehinggalah kepada pembunuhan.

Penipuan scammer boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, daripada golongan professional sehinggalah kepada kelompok pesara kerajaan, nelayan, petani, kakitangan kerajaan dan swasta termasuklah warga emas dan pelajar.

Masih ramai sebenarnya kurang pendedahan mengenai kegiatan scammer. Sebab itu jenayah berkenaan terus berleluasa dan scammer mengambil kesempatan atas keadaan tersebut.

Penting untuk kita berhati-hati menyerahkan salinan fotokopi kad pengenalan ketika melakukan sebarang urusan.

Boleh ‘google’ cara untuk buat tanda pada setiap salinan fotokopi, supaya dapat mengelakkan ia diguna pakai kali kedua oleh individu tidak bertanggungjawab.

Sama sama kita beringat, awasi ibubapa kita di kampung, selalu ingatkan mereka tentang scammer ni.

Jangan sewenang-wenangnya mendedahkan maklumat peribadi, nombor telefon, akaun bank jika tiada keperluan atau kepentingan untuk berbuat demikian.

Kalau bukan kita yang ingatkan, siapa lagi.

Sekian.

http://www.alhassanbiz.com

NON WOVEN BAG


6 CIRI HEBAT NON WOVEN BAG YANG ANDA PERLU TAHU

✔TAHAN LAMA. Non woven bag tahan lasak & juga tidak mudah rosak Lasak

✔BANYAK PILIHAN. Ada lebih 100 pilihan design & pelbagai warna

✔RECYCLE. Pengganti plastik & lebih praktikal kerana boleh diulang guna semula

✔MUDAH. Sangat ringan & senang untuk di bawa kemana saja

✔MURAH. Non woven bag adalah Premium Gift yang boleh dikatakan antara termurah untuk anda di berikan kepada pelanggan

✔PROMOSI. Salah satu cara untuk anda luaskan empayar bisnes anda kerana boleh cetak brand / produk / nama syarikat anda pada non woven bag


Bertenang, buat dgn kami tiada minima order. Harga kita boleh bincang sampai jadi.

Order online lebih mudah, tuan/puan tak perlu datang kedai, dapat jimatkan masa, jimatkan duit.

Setiap tempahan yang dah siap, kami akan pos terus ke alamat tuan/puan.

☆☆AL HASSAN PRINTING☆☆

==========================
utk tempahan & pertanyaan:-
whatsApp📲www.wasap.my/601127282328/NonWovenBag

alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | medal | trophy | plaque | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

PEMBEKAL BAJU KORPORAT

Kepakaran utama kami adalah dalam penghasilan baju korporat lelaki, baju korporat wanita dan juga baju korporat wanita muslimah labuh.
.
Kami juga menawarkan lebih 200 pilihan design baju korporat lelaki & wanita jenis ready made.
.
Kami sedia untuk menawarkan harga baju korporat dengan sangat berpatutan dan berkualiti demi kepuasan anda.

YANG PENTING !, TIADA MINIMA ORDER..SEHELAI PUN BOLEH..!!
.
.
PERHATIAN; JIKA SERIUS BERMINAT;

klik link wasap dibawah, tak perlu save nombor.
https://kliksini.my/BajuKorporat

JOM JADI YOUTUBER !

Nah !

Berita baik, bagi sesiapa yang nak belajar cara mudah buat channel YouTube.

Boleh buat side income !. Belum cuba belum tahu kan?

Nak jadi youtuber tak perlu banyak modal, guna kamera smartphone saja pun dah cukup. 24 jam kita bawa smartphone di dalam poket.

Bila ada peluang dan idea, anda boleh
rakam video, edit video dan buat konten di mana-mana sahaja.

Rugi jika tak manfaatkan smartphone anda. Software/app untuk edit video pun percuma dan tak payah beli.

Tuan Amar, seorang peguam, motivator, magician dan YouTuber berkongsi ilmu dan teknik menjadi YouTuber dalam ebook beliau.

Dapatkan di sini ya : https://bit.ly/2U6NT79