Begitu besarnya rahmat apabila bangun sebelum subuh.

PERASAN atau tidak, apabila menjelangnya waktu subuh, kepala kita akan terasa berat. Mata pula bagaikan ‘digam-gam’ seolah-olah sukar hendak celik. Badan pula terasa malas hendak bangun dan meninggalkan bantal dan selimut.

Barangkali situasi itu pernah berlaku pada diri kita. Ya, itulah ‘ikatan’ syaitan yang cuba menghasut manusia supaya tidak bangun awal pagi dan solat Subuh.

Namun, kita sebagai hamba-NYA perlu melawan segala belenggu itu untuk menunaikan kewajipan kepada Sang Pencipta. Mereka yang berjaya berbuat demikian layak digelar sebagai ‘pejuang subuh’.

Sebenarnya, bangun awal pagi bukan sahaja untuk memudahkan segala urusan kerja dan rutin harian kita, malah ia dituntut dalam agama Islam. Rahmat ALLAH SWT dan keberkatan pagi akan turun buat hamba-NYA yang bangun awal pagi.

Sebab itulah kita selalu dengar orang kata: “Jangan tidur lepas Subuh, nanti rezeki tak masuk.”

Rupanya kata-kata itu memang ada perkaitan rapat dengan keberkatan pada waktu pagi.

Assalamualaikum & selamat pagi semua.

Tabahkan jiwa dengan sabar & solat

Kita hidup di dunia ini adalah ladang akhirat, dan selama kita masih hidup di dunia ini Allah pasti akan menguji kita untuk menilai sekuat apa iman kita dan seberapa tingginya derajat kita di sisi Allah.

Ingat bahawa Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya seperti disebut dalam Al quran 2:286.

Anda mungkin stress kerana diberi terlalu banyak kerja, atau kerap dimarahi oleh orang atasan sehingga rasa tertekan dan akhirnya tenggelam dalam pemikiran negatif sehingga terasa hendak mati.

Ada bos yang ‘slave driver’ suka memarahi dan memaksa staf melakukan kerja melebihi kemampuan.

Sebenarnya kalau difikirkan secara mendalam, apa yg bos boleh buat selain menjerit atau terpekik terlolong?

Nothing.

Dia tak boleh sebat anda dengan cemeti, dia tak boleh cekik dan dia tak boleh sepak terajang anda.

Cuba guna mind control, semasa bos sedang terpekik terlolong, imagin dia bogel didepan anda dengan perut buncit terlondeh? Funny tak?

Anda boleh imagin perkara lain seperti sedang mandi dalam airterjun, semasa sedang dimarahi, dan anda akan mampu tersenyum.

Apa apa masalah ofis cuba sleep it off, kerana tidur adalah terapi paling bagus untuk hilangkan stress.

Jika ingin membuat satu keputusan besar, tunggu dua hingga tiga hari untuk berfikir setelah mendapat tidur yang cukup. InsyaAllah keputusannya yang paling bagus.

Pada usia 20’an, apa apa masalah yang ditempuhi seperti terasa gelap dunia tetapi percayalah, ketika diusia matang nanti, anda akan tergelak akan peristiwa tersebut. Semuanya perkara enteng sahaja bila difikirkan balik. Rasa lucu pun ada.

Tabahkan jiwa dengan sabar dan solat, luahkan masalah anda dengan teman sejati untuk release tension dan amalkan baca surah 94 (Al Inshirah).

Catatan asal oleh Tn. Zainuddin Omar

MALAYSIA LOCKDOWN PREMIUM TEE❗❗❗



SIMPAN SEBAGAI KENANGAN TAHUN 2020 GAIS ❕❕

#KESANAKESINI #STAYATHOME #KITAJAGAKITA

Baju ni khas untuk memori tahun 2020 gais. #MalaysiaLockdown, yang pasti kita akan kenang sampai bila bila. Sarung baju ni tanda anda sama sama berjuang melawan musuh halimunan Covid-19.

Design simple, tak huru hara sangat..tapi ‘smart’. Harga tak mengarut & harga mampu bayar.

Jom gais, grab sehelai dua atau ambil 5 helai terus kami bagi #Free sehelai. Simpan sebagai kenangan !!

Tekan link : https://wa.link/5w2o4t

Tekan link : https://wa.link/5w2o4t

Tekan link : https://wa.link/5w2o4t


👕 TSHIRT PREMIUM dengan 2 pilihan warna baju (NAVY BLUE & BLACK)
👕 Kain Cotton Premium (190gsm)
👕 Kain sejuk dan serap peluh
👕 Size (XS-5XL)
👕 Hanya RM25 termasuk postage ‼️

PERCUMA SEHELAI UNTUK SETIAP PEMBELIAN 5 pcs keatas.

Tinggalkan comment ‘NAK’ atau tekan link untuk order sekarang.

Tekan link : https://wa.link/5w2o4t

TaqabbalAllahu Minna Wa Minkum

“Minal Aidin Wal Faidzin” “TaqabbalAllahu minna wa minkum.” (تقبل الله منا ومنكم)
“Kullu ‘am wa antum bi-khair!” (كل عام و انتم بخير) “Semoga Allah menerima amal kami!” “Semoga sepanjang tahun kita semua berada dalam kebaikan”

Salam dihulur tanda ingatan,
Moga ukhwah sentiasa berkekalan,
Selamat Hari Raya Aidilfitri kami titipkan,
Buat keluarga dan juga para pelanggan kami yang di kasihi Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin.

Ikhlas dari kami Alhassan Printing

Ramadhan pasti pergi meninggalkan kita.



Selamat pagi dan salam sejahtera kepada sahabat- sahabat yang cintakan kebaikan dan kebajikan.

Seperti Ramadhan yang akan pergi, begitu juga dengan kehidupan kita, lambat laun kita juga akan pergi meninggalkan dunia yang fana ini. Bertemu dengan Allah SWT.

Ramadhan ladang kebaikan dan kebajikan. Hanya tinggal 3 atau 4 hari sahaja lagi untuk kita perbanyakkan amalan kebaikan dan kebajikan sebelum Ramadhan meninggalkan kita.

Seandainya buku catatan amalan kita penuh dengan kebaikan, maka berbahagialah kita. Namun jika buku catatan amalan kita penuh dengan kejahatan dan kemudaratan, maka rugi dan sengsaralah kita.

Jiwa pasti akan tenang hidup di dunia ini jika kita sentiasa hidup dalam kebaikan dan berbuat kebajikan.

STICKER PRODUK

“SALES up to 70% JIKA ANDA ADA PRODUK SENDIRI”

Anda ada produk sendiri ??..anda wajib buat LABEL STICKER produk anda sendiri..!!

TERKINI – minima order hanya 10 keping sahaja..!!, biar betul..!!
sukar nak cari kedai yang boleh buat minima order macam ni
kan..? tak perlu risau lagi, dengan kami anda boleh buat minima 10 keping jer LABEL STICKER produk anda.

PROMO kami ni memang KHAS untuk anda yang dah ada produk POWER sangat !!, tapi masih takde LABEL STICKER..🤔

Khas untuk anda… #PROMOSI label sticker semurah RM0.11sen sekeping..!!

Ye, 💰RM0.11sen sekeping📣📣
Murah yakmat !!

============
LABEL STICKER NI KHAS UNTUK;
============
.
.
✓ ADA PRODUK SENDIRI – inilah masanye nak promote produk anda, supaya pelanggan anda respect bisnes anda
.
.
✓ PEMILIK2 KEDAI – Butik? Restoran? Kedai aksesori kereta? Kedai perabot?
bengkel kereta?
.
.
✓ SERVIS – Servis aircond? Servis buat web? Repair laptop? Agen Takaful?
Travel agency? Property? Bekam? no problem..memang sesuai untuk anda..!
.
.
✓ XDE KEDAI, TAPI ADA FB – boleh ker? knape x boleh plak..
Anda ada brand sendiri, boleh promote produk di Fb anda..pelanggan lebih yakin dgn produk anda..
.
.
✓ SYARIKAT BESAR – of course kena ada LABEL produk sendiri..!!
.
.

# KENAPA TUNGGU LAGI..?? “fast action,fast result”

=====================
KENAPA ANDA PERLU LABEL PRODUK SENDIRI..??
=====================

√ #LABEL STICKER dah siap potong, hanya tinggal tampal sahaja..memudahkan kerja anda..

√ #PROMOSI-sesuai untuk promote bisnes anda,hanya gunakan sticker utk luaskan empayar bisnes kecil anda..

√ MENYAKINKAN-bakal pelanggan anda lebih yakin dengan produk anda dengan label produk yg menarik..

√ #INFORMASI-sebagai info produk perniagaan anda, bakal pelanggan anda boleh mendapatkan maklumat berkaitan produk anda melalui label sticker..

√ #KAD NAMA-jika anda tiada bisnes kad, sticker pd produk blh menjadi gantian kad nama anda..

√ #PROFESIONAL-produk anda akan nampak lebih profesional, walaupun buat kat rumah jer..😘

√ #AGEN PEMASARAN-label sticker akan menjadi agen pemasaran anda yg percuma & tiada had kawasan sebaran..

√ #TANDA INGATAN-dengan adanye label sticker yg cantik semestinye pelanggan akan sentiasa ingat pada produk anda..

√ #BERJAYA-pelanggan gembira..anda berjaya !!

√ #KEBANGGAAN-simbol kebanggaan syarikat anda..

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

PERHATIAN; JIKA SERIUS BERMINAT,
TEKAN LINK;
.
http://chatwasap.com/5e6bbc
http://chatwasap.com/5e6bbc
http://chatwasap.com/5e6bbc

P/s: Mohon share & tag rakan-rakan, saudara mara tuan-tuan yang ada produk tapi belum ada sticker/label produk. Terima kasih support kami❤

BAJU UNIFORM STAFF/CREW

KHAS UNTUK OWNER SYARIKAT KONTRAKTOR

5 sebab kenapa tuan perlu buat baju staf/crew syarikat;

➡️Menaikkan imej syarikat, kelihatan lebih berdaya saing
➡️Mengukuhkan ‘Brand’ syarikat
➡️Staf/crew nampak lebih seragam & kemas
➡️’Add Value’ kepada syarikat & staf
➡️Selangkah ke hadapan berbanding syarikat persaing

Jika tuan-tuan masih ragu-ragu & masih mencari kedai printing yang sesuai, kami sedia membantu. Boleh mulakan sekarang dengan buat baju staf/crew dulu. Ke nak tengok persaing bisnes kalian yang buat dulu ?.

Kalau tuan2 nk tahu dengan lebih lanjut & nak tengok material kain boleh datang ke kedai https://tinyurl.com/y7cj6xzd
atau wasap–>
https://wa.me/601127282328/BajuCrew
.
.

alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

‘LIKE’ page kami:

facebook:alhassanbizprinting

instagram:alhassanprinting