Jumaat ketiga..usahlah bersedih.

Hari ni jumaat ketiga kaum lelaki tak dapat mengerjakan solat jumaat.

Patuhlah arahan dikeluarkan dan gantikan solat Jumaat dengan solat zuhur di kediaman masing-masing kerana apa yang diputuskan satu hal yang baik untuk kita semua.

Ambillah peluang ini supaya kita dapat bersolat berjemaah bersama keluarga di rumah.

Semua rakyat Malaysia masih lagi dalam Perintah Kawalan Pergerakan fasa kedua.

Sama-sama kita berdoa agar rantaian penularan COVID-19 dapat dihentikan sekali gus menjadikan negara ini bebas daripada virus berkenaan.

Terus kekal di rumah. Jadilah rakyat yang bertanggungjawab. Yang penting jangan lupa solot zuhur.

http://www.alhassanbiz.com

Jenis-jenis Material Kain

Kami nak kongsikan berkenaan jenis-jenis material kain t-shirt yg ada di pasaran.

T-shirt diperbuat daripada beberapa jenis material atau bahan yang berbeza-beza mengikut kegunaan pakaian tersebut samada untuk casual, sukan dan sebagainya.

Material juga memainkan peranan terhadap keselesaan dan kualiti pakaian.

Dah ready nk study?..ok jom😁

1. Tetra Cotton (26TC/30TC)
Kain dari jenis Tetra Cotton merupakan campuran cotton dan ianya bukan 100% Cotton. Kain jenis ini biasanya lebih murah berbanding kain jenis 100% Cotton. Sangat sesuai untuk pelajar-pelajar sekolah terutamanya sekolah rendah, tadika, kegunaan hari sukan, family day, hari keluarga dan sebagainya.
Kain jenis Tetra Cotton ini kurang meresap peluh berbanding kain jenis 100% Cotton. Tetapi material ini lebih tahan lama dan lasak serta tidak mudah mengembang selepas dibasuh.

2. Cotton 100%
Kain dari jenis 100% Cotton merupakan kain yang paling mendapat permintaan tinggi dan kain dari jenis 100% cotton ini sesuai untuk pelbagai kegunaan, aktiviti indoor mahupun outdoor dan sesuai dipakai setiap masa dan bila-bila masa sahaja.
Material jenis ini mudah meresap peluh dan selesa dipakai kerana fabriknya lebih lembut. Memandangkan ianya 100% cotton, ianya lembut dan kualiti kain dan ketahanan bergantung pada tebal kain. Kain jenis 100% cotton yang lebih tebal biasanya lebih tahan lasak. Kain jenis ini didatangkan dalam dua jenis iaitu Cotton Biasa dan Cotton High Grade.

3. CVC/Lacoste
Kain jenis CVC atau Lacoster adalah campuran diantara cotton dan polyester. Fabrik kain jenis ini lebih lembut berbanding TC atau Tetra Cotton dan kain dari material ini juga kurang meresap peluh. Kain ini banyak digunakan untuk pakaian formal seperti baju berkolar.

4. Micro Fibre
Kain jenis Micro Fibre ini amat selesa dan sedap dipakai. Kain jenis Micro Fibre kebiasaanya digunakan untuk aktiviti lasak dan rekreasi seperti hari sukan dan aktiviti luar termasuk jersey bola.
Material ini tidak meresap peluh, tetapi cepat kering. Harga bagi kain jenis ini lebih mahal dari kain TC, lacoste dan juga cotton. Material ini juga biasa dipanggil Quick Dry kerana ianya cepat kering dan ringan.

5. Cotton Interlock
Kain jenis Cotton Interlock adalah kain yang mempunyai kualiti yang tinggi dan baik. Kain jenis ini lebih tebal berbanding kain jenis lain tetapi kain cotton interlock adalah lebih lembut dan tidak panas walaupun ianya lebih tebal. Kain ini sesuai dipakai samada untuk indoor atau outdoor. Sangat sesuai untuk tshirt formal dan berkolar. Bagi yang mementingkan keselesaan dan kualiti, anda perlu memilih material jenis ini.

So mcm mana..dapat belajar sesuatu tak?..lepas ni lebih mudahla tuan-tuan nak order t-shirt, dah tahu jenis-jenis material kain kan?

#KEEP_IT_UP
#ALHASSANPRINTING

Agen Dropship Diperlukan !

Apa khabar tuan !

Sedang buat apa tu. Mesti sedang relax dekat rumah kan?. Nak keluar jalan-jalan pun tak boleh, kena patuh arahan PKP sekarang.

Sambil duduk-duduk dekat rumah ni, jom buat income sikit. Jadi agen dropship kami..wow ! Menarik ni..jana income tanpa had.💥💥💥

Tuan cuma ‘promote’ kan produk je. Tiada apa-apa syarat untuk jadi agen dropship kami. Hanya perlu rajin dan paling penting tak perlu keluar modal !

Hanya promosi menggunakan media sosial yang tuan ada seperti Fb, Insta & Wasap.

Untuk lebih detail, sila tekan link👇
https://bit.ly/39yszMU

#StayAtHome #WorkAtHome #StayTune #StayStrong #

FLYERS


Perkongsian kami hari ini adalah tentang kelebihan flyers di dalam proses pengiklanan dan mengapa ia masih diteruskan walaupun sudah berada di era teknologi di mana media sosial menjadi medium untuk memasarkan barangan dengan efektif.

Antara sebab-sebab mengapa flyers masih digunakan ialah :-

(+)Kos Efektif

(+)Mudah untuk Design

(+)Padat Informasi

(+)Warna Menarik

(+)Tagline / Headline
.
.
Kalau tuan2 nk tahu dengan lebih lanjut & nak tengok material kertas, boleh datang ke kedai https://tinyurl.com/y7cj6xzd
atau wasap–>
https://wa.me/601127282328/flyers

alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

http://www.alhassanbiz.com

HANGING MEDAL

3 SEBAB KENAPA TUAN2 KENA CUBA DEAL DENGAN KAMI:

➡️1. HARGA MAMPU BAYAR
➡️2. ADA BANYAK PILIHAN
➡️3. TIADA MINIMA ORDER
.
Kami amat menjaga kualiti setiap produk yang dihasilkan demi menjamin kepuasan hati tuan2. Misi kami adalah untuk memberikan servis dan produk yang terbaik agar anda berasa selesa berurusan dengan kami.
.
Tuan2 sedang mencari kedai buat plaque/medal ??, nak cuba deal dgn kami ??..
.
Untuk tempahan & pertanyaan,
boleh klik link👇
https://bit.ly/2UG20T6


alhassanprinting

t-shirt | banner/banting | medal | trophy | plaque | merchandise | embroidery | premium gift | sticker | name card | flyers | flag |

‘Like’ page kami di~~>

Facebook:alhassanbizprinting

Instagram:alhassanprinting