5 PERKARA INI ANDA LAKUKAN, ADA HARAPAN ANDA DIPILIH MENJADI KAPTEN PASUKAN.

5 PERKARA INI ANDA LAKUKAN, ADA HARAPAN ANDA DIPILIH MENJADI KAPTEN PASUKAN.

Bukan hanya soal armband yang terlilit di lengan, tetapi menjadi kapten pasukan membuatkan tanggungjawab anda lebih besar di dalam pasukan.

Jiwa pemimpin lebih diutamakan daripada seorang kapten. Dalam semangat kepemimpinan, terdapat banyak perkara yang harus anda biasakan dari semasa ke semasa.

Ada lima faktor yang mempengaruhi jurulatih untuk memilih kapten. Sekiranya anda ingin menjadi ketua pasukan, anda harus memperbaiki lima perkara di bawah.

  1. RAJIN
    Rajin dalam semua perkara. Baik semasa latihan mahupun ketika melakukan aktiviti lain. Ini akan membuatkan kamu menjadi teladan yang baik oleh rakan-rakan lainnya. “If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, You Are a Leader,”
  2. DISIPLIN
    Disiplin membuatkan kita menghormati masa. Disiplin mempengaruhi tingkah laku dan matlamat hidup anda. Seorang kapten mesti bedisiplin supaya menjadi ikutan dan teladan bagi pemain lain.
  3. SIKAP
    “Your Attitude is like a price tag, it shows how valuable you are”. Sikap yang baik perlu ada pada kapten pasukan untuk memimpin rakan-rakannya ketika didalam padang. Sikap yang baik akan membuatkan kamu dihargai dan dihormati oleh kawan mahupun lawan.
  4. KOMUNIKASI
    Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik membantu seorang kapten didalam padang. Selain dapat memahami arahan jurulatih, ia juga menjadikan pasukan lebih harmoni dan mencegah konflik dalaman.
  5. JUJUR
    Bersikap jujur ​​adalah segala-galanya untuk menjadi ketua pasukan kerana ada kaitan dengan kepercayaan. Ia juga berkaitan dengan tingkah laku dan komunikasi. Jadilah kapten yang jujur ​​supaya rakan sepasukan anda dapat mempercayai anda.

Ok champ, lima tips untuk anda dipilih menjadi kapten pasukan. Semoga tips ini dapat memberi manfaat kepada anda.

Nak cari armband boleh tanya kami, kami pembekal armband, yang bestnya boleh cetak logo team anda. Boleh tanya disini http://bit.ly/3jS0pBO

Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow FB page kami https://www.facebook.com/AlhassanJersey

#alhassanjersey #jerseybajet #jerseyteambajet #alhassanblackrino #alhassanpanzer #armband #bibs #alatansukan

CETAK JERSEY HARGA BAJET !

KENAPA NAK BAYAR MAHAL KALAU BOLEH DAPAT YANG HARGA BAJET?

JERSEY TEAM EDISI HARGA BAJET. HARGA PROMO #RM19 SIAP CETAK NAMA & NOMBOR

“Nak cari jersi team. Dah jumpa ‘seller’..tapi harga tak boleh bawak bincang pulak..ada yang murah ‘seller’ tak mesra alam, tanya macam-macam dah tak jawab, kalau jawab pun macam tak ikhlas jer..haru !”

Ok, mesti anda ada masalah mcm citer di ataskan?. Kami sedia membantu. Kami ada team yang akan menjawab segala pertanyaan anda & yang paling utama kami ada jersey harga bajet !πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯

Yang masih lagi mencari jersey team futsal, bola sepak, sepak takraw, hoki, bola tampar, bola jaring, bola baling, badminton, ping pong atau apa sahaja team anda..jom tukar jersey lama anda. Upgrade jersey baru champp !! πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯

Ada pelbagai design terkini & color yang mengancamπŸ‘

Harga yang mampu bayar. Kita bincang elok-elok, kita deal sampai jadi..🀝

Cara nak order;
https://JerseyBudget2020.wasap.my
https://JerseyBudget2020.wasap.my
https://JerseyBudget2020.wasap.my

Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow FB page kami https://www.facebook.com/AlhassanJersey

#alhassanjersey #jerseybajet #jerseyteambajet #alhassanblackrino #alhassanpanzer #armband #bibs #alatansukan

EAR WAX

✨ “Tahi” telinga bukan kotor

😲 Keluar dengan sendiri apabila anda mengunyah makanan atau menggerakkan rahang

βš™οΈ Dihasilkan oleh permukaan kulit di lubang telinga

βœ… KEPENTINGAN:
1️⃣ Untuk melindungi dalam telinga dari air, serangga dan bendasing

2️⃣ Pelindung bahagian telinga dalam anda seperti gegendang telinga, tulang tulang halus dan urat saraf yang sensitif di dalam telinga

βœ… TIPS :
🧣 Hanya bersihkan bahagian luar dengan kain lembab

πŸ‘ Elakkan guna cotton bud atau putik kapas, kerana mengakibatkan ia tertolak ke dalam dan semakin mampat

☝🏼 Jangan lakukan rawatan lilin, banyak kes telinga terbakar dan tercedera akibat “ear cangling” ini

😊 Kongsikan pada ahli keluarga tentang TIPS PENJAGAAN TELINGA ini dan Ikuti Telegram Dr Samhan untuk tips-tips kesihatan di https://t.me/drsamhan

Ok tak tips ini, kalau ok Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow fb page kami https://www.facebook.com/alhassanbizprinting. Terima kasih ❀

JOM CETAK BAJU MACAM NI !

Hensom baju ni..

Rejaman Kikir ni team sepak takraw. Peminat sepak takraw terutama di Negeri Sembilan ramai yang kenal dengan jenama ni.

Kalau nak buat baju macam team Rejaman Kikir ni boleh tanya disini http://bit.ly/33QL1Bd

Baju kain jersey, sedap pakai. Sesuai untuk aktiviti sukan & outdoor.

Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow fb page kami https://www.facebook.com/alhassanbizprinting. Terima kasih ❀

MEDAL RM4 !

3 SEBAB KENAPA TUAN-TUAN KENA TEMPAH MEDAL DENGAN KAMI:

  1. HARGA MAMPU BAYAR
  2. ADA BANYAK PILIHAN
  3. TIADA MINIMA ORDER

Kami amat menjaga kualiti setiap produk yang dihasilkan demi menjamin kepuasan hati tuan-tuan.

Misi kami adalah untuk memberikan servis dan produk yang terbaik agar anda berasa selesa berurusan dengan kami.
.
Mencari kedai buat medal Rm4?. Nak tanya lebih detail, tekan link http://bit.ly/334iB4w

Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow fb page kami https://www.facebook.com/alhassanbizprinting. Terima kasih ❀

BAJU GENG REWANG

“MACAM BEST JER TENGOK KENDURI KAHWIN MEMBER TU….FAMILY DIORANG SEMUA PAKAI BAJU REWANG SENDONDON LA”

BERITA BAIK UNTUK BAKAL RAJA SEHARI !!
Baju REWANG semurah #RM10 Sehelai !!

Detail info disini bit.ly/39PjEZ9

“PEH !!..NAK BUAT JUGAKLA..NAMPAK LEBIH MERIAH BEB…JOM BUAT BAJU REWANG CUN MELECUN, MERECIK!!”

“BRO/SIS!! majlis kahwin dah dekat ni, baju rewang dah buat ke belum !!”

Jangan susah hati bro/sis, sempat lagi nak buat ni..design kami dh sediakan, just pilih jer..

Dah jadi trend sekarang majlis kahwin sedondon SATU KELUARGA..jgn ketinggalan bro/sis, baru syoook! masa nak amik gambar..sama kaler beb!. boleh bagi dekat geng rewang, pakcik, makcik, atuk, nenek, sepupu sepapat..kire FREE GIFT jugakla untuk diaorang semua…seumur idup sekali org cakap. Kasi betul-betul meriah beb !😁

KONPEM majlis perkahwinan anda BOOM !!

Tak perlu nak pikir pasal budget sangat, buat dengan kami anda akan dapat harga BUDGET !!

RM10 jer..nak pikir apa lagi ??. PALING MURAH NI !!

Detail info, tekan linkπŸ‘‡
http://www.bit.ly/39PjEZ9
http://www.bit.ly/39PjEZ9
http://www.bit.ly/39PjEZ9
http://www.bit.ly/39PjEZ9

Tawaran ni tak lama. Selagi supplier kain tidak naikkan harga. Kalau pembekal dah naikkan harga kain. Kami pun dah tak dapat bagi harga #PROMOSI murah cegini lagi. Pilihan ditangan anda !!

SHARE & TAG KAWAN2 ANDA YANG DAH NAK KAWIN TU..Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow fb page kami https://www.facebook.com/cetaktshirtRM9.90. Terima kasih ❀

TANDA ANAK ANDA PERLUKAN CERMIN MATA

πŸ“Ί Duduk terlalu dekat dengan TV
πŸ’†πŸ»β€β™‚οΈ Sakit kepala, Sakit mata
πŸ˜‰ Menutup satu mata
πŸ€” Menyengetkan kepala
πŸ˜‘ Menyepet mata
πŸ‘†πŸΌ Gosok mata secara berlebihan
🏫 Sukar fokus di sekolah

βœ… Jika anak anda sudah pandai bercakap, mereka mungkin sudah mula mengadu mengenai sakit mata

🧐 Bawalah berjumpa dengan doktor atau optometrist untuk melakukan pemeriksaan mata

☝🏼 Jangan tunggu lama-lama. Lebih awal mata rabun dikenalpasti dan dirawat, lebih baik untuk perkembangan pembelajaran anak anda

😊 Kongsikan pada ahli keluarga tentang INFO GEJALA RABUN KANAK-KANAK ini dan Ikuti Telegram Dr Samhan untuk tips-tips kesihatan di https://t.me/drsamhan

Jangan lupa Share, Like & Follow kami https://web.facebook.com/alhassanapparel

Tanpa mewujudkan semangat dan motivasi, kita tidak akan mencapai impian dan matlamat hidup.

Selamat pagi champ !

Ramai orang tidak mempunyai semangat dan keyakinan untuk melakukan perkara yang lebih baik, lebih banyak, dan lebih mencabar. Walaupun semua orang sebenarnya mempunyai kemampuan untuk melakukannya.

Sekiranya kita termasuk di antara mereka yang sukar membina semangat dan keyakinan, segera ubah tabiat ini. Terutama jika kita mempunyai impian atau sasaran yang ingin dicapai.

Tanpa mewujudkan semangat dan motivasi, kita tidak akan mencapai impian dan matlamat hidup kita.

Come on champ ! Share, Like & Follow kami https://www.facebook.com/AlhassanJersey

#alhassanjersey #jerseybajet #jerseyteambajet #alhassanblackrino #alhassanpanzer #armband #bibs #alatansukan #rarefounders

🐍 PATUK ULAR 🐍(Rawatan Awal)

βœ… YES :
🏡️ Cari bantuan dengan segera
🏡️ Bersihkan luka dan beri tekanan bila membalut
🏡️ Kurangkan bergerak
🏡️ Segera naiki ambulan dan dapatkan
antitetanus dan antivenom (bukan antivaksin)

❌ NO :
πŸ”₯ Jangan sedut bisa
πŸ”₯ Jangan sekat salur darah
πŸ”₯ Jangan naikkan luka melebihi paras jantung (contoh: letak kaki atas bantal)
πŸ”₯ Jangan beri ubat tahan sakit aspirin atau ubat tradisional

πŸ˜ƒ Ikuti Telegram Dr Samhan untuk tips-tips kesihatan di https://t.me/drsamhan saya banyak kongsikan tips menarik di sini

Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow fb page kami https://www.facebook.com/alhassanbizprinting. Terima kasih ❀

DAGING LEMBU

βœ… Kebaikan :
πŸ— Tinggi Magnesium
πŸ— Tinggi Protein
πŸ— Tinggi Fosforus
πŸ— Tinggi Kalsium
πŸ— Tinggi Zat Besi

βœ… Keburukan :
πŸ– Tinggi lemak tepu
πŸ– Tinggi kolesterol

βœ… TIPS :
πŸ“¦ Ambil hanya 2 ketul daging bersaiz kotak mancis bagi setiap hidangan

😊 Kongsikan pada ahli keluarga tentang TIPS PEMAKANAN ini dan Ikuti Telegram Dr Samhan untuk tips-tips kesihatan di https://t.me/drsamhan

Jangan lupa Share, Like, Komen & Follow fb page kami https://www.facebook.com/cetaktshirtRM9.90. Terima kasih ❀